Ünnepeljük a Porschét!

2010.07.30. 17:25

Amikor megláttuk, milyen harmonikusra sikerült a Panamera formaterve, nem gondoltuk volna, hogy eljön ez a nap. Tévedtünk.

A nagy alkalom, amiért most a Porsche képes volt sajtóközleményt kiadni, nem kevesebb, mint a 25 ezredik Panamera elkészülte. Ez annyit tesz, hogy kicsit kevesebb, mint egy év alatt ennyi fogyott a négyajtós sportkocsiból, amelyet tavaly szeptemberben dobtak piacra. A meglepő az, hogy a hathengeres, 300 lóerős változat igazán népszerű lett – egyebek között a 25 000-es alvázszámú példány is ilyen. A cég marketing-igazgatója szerint ez elsősorban a hathengeres kiváló teljesítményének köszönhető, amely világszerte számos vásárlót győzött meg sikeresen.

A Porschénél tavaly decemberben hasonló lelkesedéssel ünnepelték a 10 ezredik Panamerát is, de ezek a számok egyelőre nem mondanak sokat a típus valódi esélyeiről. A kérdés az, hogy készül-e belőle százezredik példány is, azaz kelendő marad-e azután is, hogy az újdonság vásárlócsalogató ereje lekopik róla, és újabb kiadású vetélytársakkal kell megküzdenie, hogy megtartsa piaci pozícióját. Türelmetlenül várjuk, hogy ezt ünnepelhetjük-e három év múlva, vagy a 34 500. autó elkészültét.