Golyószórós Porsche, nitróval

2010.07.31. 13:12

Mielőtt bárki a fejéhez kapna, hogy az Egyesült Államokban már autóra is szabad lőfegyvert szerelni: a sárvédőkre csavarozott golyószórók csak fegyvernek látszó tárgyak. Az alapos átalakításon átesett 944-es Porsche különben bármennyire is amerikainak tűnik, Kanadában árulják, 6500 dollárért.

A leglátványosabb részlet kétségkívül a hátsó sárvédőre erősített szárny, amihez diszkréten ki kellett szélesíteni a karosszériát. Az arasznyi toldás alatt keskenynek tűntek volna a 85-ös évjáratú Porsche visszafogott gyári kerekei  – különben sem lettek volna elég félelmetesek a fekete büntetőautó megjelenéséhez – ezért elöl 7, hátul 10 colos szélességű teli felniket tolt alá a tulajdonos.

A motor maradt a gyári 2,5 literes négyhengeres, de a biztonság kedvéért bedobtak egy N2O palackot a csomagtartóba – bár az eladó állítása szerint megnyitni még nem merték. A többi látványos kütyü, valamint a hátfalból kilógó sugárhajtóműre emlékeztető tárgy csak látványelem, de bizonyára meg fogja könnyíteni az utómunkát, ha a következő Batman epizódot Csepelen szeretnénk vele leforgatni.