Dél-Európában estek az autóeladások

2010.08.05. 12:07

Nagyjából a negyedével estek vissza az újautó-eladások Spanyolországban és Olaszországban, de Franciaországban sem rózsás a helyzet.

Spanyolországban 82 167 darab járművet adtak el júliusban, 24%-kal kevesebbet, mint a 2009-es évben. A Spanyol Autógyártók Szövetsége (ANFAC) jelezte, hogy az eladások akár 30%-kal is visszaeshetnek, mikor a kormány július elsejével emelte az áfát.

A személyautó-eladások Franciaországban 12,9%-kal estek, Olaszországban pedig 26%-os volt a hanyatlás. A Fiat mutatói még rosszabbak, 35,8%-kal adtak el kevesebb autót a hazai pályán, mint egy évvel korábban, és ezzel 30% alá esett a részesedésük az olasz piacból.

A szakértők szerint idén már a 2009-es szint alatt maradnak az eladások ezekben a régiókban, az európai kormányok ugyanis további megszorításokat fognak eszközölni, hogy stabilizálják az anyagi helyzetüket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.