Panamera-riválist akar a Lamborghini

2010.08.06. 13:40

Korábban elvetették az ötletet, most azonban lehet, hogy mégis sorozatgyártásba kerül a négyajtós koncepció, az Estoque.

Nagyon is életképes elgondolásnak tűnik, hogy a márka harmadik modellje négyajtós legyen – nyilatkozta Stefan Winkelmann, a Lamborghini elnök-vezérigazgatója. 2008-ban, mikor az Estoquét bemutatták a Párizsi Autószalonon, az a hír járta, hogy hamarosan megkezdik a sorozatgyártását, de később mégis meggondolták magukat.

Most úgy tűnik, az Estoque mégis kap egy esélyt, a nagy teljesítményű luxusszedánok piaca ugyanis a válság ellenére is virágzik. A Porsche Panamera például meglepően jól teljesít, már most több mint 25 000 darabot adtak el belőle világszerte – Cayenne-ből adja el a legtöbbet a Porsche, a második helyen áll a Panamera.

Az Estoque tehát a Panamera, de még inkább az Aston Martin Rapide ellenfele lenne, hiszen azért többe kerülne, mint a másod-unokatestvér. Valószínűleg motor tekintetében is inkább az Aston V12-ese felé hajlik majd az Estoque, nem a Panamera V8-a felé – a 2008-as tanulmányban egy 560 lóerős, 5,2 literes V10-es volt, de V12-es TDI-ről, sőt V8-as hibridről is beszéltek annak idején.