Lotus 125 pályanapokra

2010.08.08. 07:02 Módosítva: 2010.08.08. 06:59

A Lotus 125 kifejezetten fanatikusoknak készült, állítólag az eddigi modelleknél is jobban szereti a versenypályát.

Három autót állít ki a jövő héten a Lotus a Pebble Beach Concours d'Elegance-on. Ott lesz a fenti képen látható Lotus Evora Cup GT4 versenyautó, mely 118 lóerővel erősebb az utcai változatnál, ráadásul 180 kilóval könnyebb is. Az utcai Evorában egy 3,5 literes V6-os van, a versenyautó nagyobb, 400 lóerős teljesítménye elsősorban a nagyobb hengereknek köszönhető, a GT4-be ugyanis a V6-os motor négyliteres változatát szerelték.

Az új Lotus Elise SC RGB Edition emléket állít Roger George Beckernek, aki 44 éven át dolgozott a Lotusnak, idén januárban állt fel az igazgatói székből és vonult nyugdíjba. A jubileumi Elise-t Aspen White, Starlight Black, Solar Yellow és Carbon Grey fényezéssel lehet majd megvásárolni, minden modellen ott lesz Becker úr aláírása.

A legizgalmasabb modell a Lotus 125 lesz, mely egy olyan kocsi, amit kifejezetten fanatikusoknak készített a gyár. Sajnos az autó technikai paramétereit csak a bemutatóval egy időben közlik, pedig nagyon kiváncsiak vagyunk, milyen lehet az a Lotus, ami a létező modelleknél is jobban megállja a helyét az aszfaltcsíkon, hiszen az eddigiek is tökéletesen megfeleltek erre a célra.