Vezethetetlen borzalom a Lotustól

2010.08.10. 10:17

A Lotus megmutatta legújabb modelljét, az Exos Type 125-öt. Pont annyi lóerős, ahány kiló és 10 300-at forog a motorja.

A Pebble Beach Concours d'Elegance-on fog bemutatkozni az Exos 125, melyet kifejezetten fanatikus pályázóknak készített a Lotus. Nos, az autón ez első blikkre látszik is, ugyanis igazi formaautó lett, kecses és elegáns, ugyanakkor félelmetes célszerszám.

A Forma-1-es autókhoz képest kicsit nehéz és persze gyenge is az Exos, minden más autótól viszont fényévekre van ez a mindössze 650 kilós, együléses gép, melybe egy 650 lóerős V8-ast szereltek az elvetemült mérnökök. A motor karaktere is illik az autóhoz, ugyanis tízezer fölé pörög.

A kis szörnyeteg természetesen a legmodernebb technikával készült, extra könnyű anyagokból. A kasztni szénszálas műanyag, kerámia fékek feszülnek a pálya-Lotuson, sebességváltója félautomata, még a kormánya is különleges, multifunkciós kormánykerék, olyasmi, mint az F-1-es autóké.

Ahhoz képest, hogy mindössze 25 db készül belőle, az Exos nem is lesz olyan drága, egymillió dollár nem sok egy ilyen különleges autóért, ráadásul a kocsival együtt vezetéstechnikai tréninget is kap a tulajdonos, melyet egy volt Forma-1-es pilóta tart.