Az Infiniti bekeményít

2010.08.13. 09:41

Tudja ön, mi az az AMG, az M vagy az RS? És azt is tudja, mi az az IPL?

A G37 Coupe lesz az első olyan modell, melyet az IPL vesz kezelésbe. Az IPL-re (Infiniti Performance Line) úgy kell tekintenünk, mint az AMG-re vagy a Renault Sportra, a gyártó legerősebb, legjobban kihegyezett, legsportosabb autóin virít a jövőben ez a három betű.

Az eredeti G37-hez képest az IPL G Coupe egy szörnyeteg. Más az első lökhárítója, kapott szép ködlámpákat, 7 küllős, 19-es felnijei vannak és a hátsó lököse is sokkal szebb. A tulajdonosoknak nem lesz nehéz dolguk a színválasztással, ugyanis kizárólag szürke és fekete színben fogják gyártani az autót, a kárpit is kétféle, szürke vagy piros lehet.

Új kipufogórendszerrel és átprogramozott komputerrel a 3,7 literes V6-os motor teljesítménye 348 lóerőre nőtt, az erő az Infiniti hétsebességes automata váltóján keresztül jut el a kerekekhez. Az IPL kupé kormányzása közvetlenebb lett, fékei nagyobbak, hatékonyabbak és a futóműve is sokkal keményebb, valamint van benne sperr-diffi is. Mindezek tudatában csak egy kérdés maradt, mikor szerelnek bele feltöltőt?