Sirályszárny a versenypályán

2010.08.13. 16:31

Elkészült a Mercedes SLS AMG versenyváltozata, az ára kevesebb, mint négyszázezer. Euró.

Nem is annyira a Mercedes, mint inkább az AMG munkáját dicséri az új SLS AMG GT3 versenyautó, melyet már meg is lehet rendelni a gyártótól, igaz, csak februárban kezdik meg a szállítást. Az autó ára valamivel négyszázezer euró alatt van, vagyis több mint 110 millió jó magyar forintba kerül.

Jelenleg a versenyautó éppen a homologizációs folyamaton megy keresztül, és ha mindent rendben találnak az FIA szakemberei, szeptemberben már indulhat egy FIA GT3-as versenyen a Nürburgringen.

A versenyautót az utcaitól leginkább az új aerodinamikai csomag különbözteti meg: hatalmas légterelő van az első lökhárítón és óriási hátsó szárny a fenekén a megfelelő leszorítóerő érdekében. A versenyautóból természetesen kidobáltak minden felesleges holmit, amit hozzá kellett építeni, azt mind extra könnyű anyagokból építették meg, így a GT3 sokkal könnyebb lett az alap változatnál.

A motor ugyanaz a 6,2 literes V8-as, ami az utcai SLS-ben van, de nem 560 lóerős lesz, hanem erősebb. A V8-as teljesítményét egyelőre nem árulta el a Mercedes.