Mercedes lesz a következő Volga?

2010.08.17. 15:49

Az elképzelhetetlen valóra válhat: a Gorkíj Autógyárban valódi, világszínvonalú luxusautók készülhetnek.

Évtizedekig csak a Volga M24-est korszerűsíttetgették a GAZ-nál, és csak néhány éve érkezett meg az utód, a Chrysler Sebring levetett gyártósorán készülő Volga Siber. Ez a modell azonban újabb vakvágánynak tűnik: évente legfeljebb 100 ezer példány készül belőle, így nem valószínű, hogy érdemes lesz továbbfejleszteni. Az oroszok épp ezért most új partnert keresnek, amely korszerű típust hozna a házhoz. Állítólag a Mercedes az egyik jelölt, amely szeretne válaszolni a BMW oroszországi offenzívájára, épp ezért szívesen gyártaná saját modelljei némelyikét helyben. A Volga utódja így a Mercedes E osztály lehet. Így a GAZ lekötheti a gyártókapacitását, és még az eladással sem kell foglalkoznia: egyszerű bérgyártóként hosszú évekre biztos megélhetéshez juthat.

Persze nem a Daimler az egyetlen, amellyel az orosz gyártót hírbe hozták. Állítólag a General Motors is érdeklődik, sőt, arra is van esély, hogy Nyizsníj Novgorodban a Chrysler alapú Volgák helyén egy indiai kisautó, a Tata Indica gyártását kezdjék meg a közeljövőben. Akármelyik változat valósul azonban meg, a Volga márkanév várhatóan eltűnik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.