Egy Dacia a szemnek

2010.08.18. 07:01

A román Renault-származékok inkább az olcsóságukkal aratnak, mint szépségükkel, de az Elia megoldotta, hogy a Dusterből egész látványos tárgy váljon, ráadásul nem is túlzottan drágán.

A német tuningcég eddig is különböző Renault- és Dacia-modellek optikai tuningjával foglalkozott – még a Logant is megpróbálták feldobni, nem rajtuk múlt, hogy kevéssé sikerült –, és a Dusterben most egész jó alanyt találtak a munkájukhoz. Pedig a változtatások nem túl mélyrehatóak. Csupán a hűtőmaszkon igazítottak egy kicsit, a ködlámpákat LED-csoportokkal helyettesítették, és felszereltek egy garnitúra 16 vagy 18 hüvelykes, krómperemes, fekete felnit a hozzá való gumikkal. A dízeles változatokhoz még visszafogott chiptuning is kérhető, amellyel 110-ről 122 lóerőre növelhető az 1,5 literes dCi teljesítménye, a csúcsnyomaték pedig 240 Nm-ről 265-re emelkedik.

Mindebben az az érdekes, hogy az egész tuningcsomag ára jóval kevesebb, mint ezer euró, mégis képes feldobni a látványt annyira, hogy a Dusterről ne az olcsósága jusson az eszünkbe.