Szeptemberre állni fog a Mercedes gyár

2010.08.20. 18:01

Szeptemberre a kecskeméti Mercedes gyár épületei szerkezetkész állapotban lesznek, év végéig pedig valamennyi berendezés a helyére kerül – mondta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kommunikációs vezetője.

Sztipichné Kozári Edina elmondta: a rendkívül csapadékos,szélsőséges időjárás ellenére is a tervezett ütemben halad az építkezés, a létesítmények kialakításán naponta 500-900 szakember dolgozik, így az épületeket a tervezett időpontban át fogják tudni adni.

Ezt követően – 2010 végéig – a gyár összes berendezése a helyére kerül. A kommunikációs vezető elmondta, hogy a 2011-es évben még biztosan nem kezdik el a termelést: ezen időszak alatt próbaüzemet fognak tartani. Várhatóan 2012. első negyedévében indulhatnak el élesben a gyártósorok.

A kecskeméti létesítményben – a rastatti üzemmel együttműködve – a Mercedes A- és B-osztályainak következő generációját gyártják majd. A jövőben debütáló négy új modellből kettő készülhet itthon. A gyár teljes létszáma 2012-re az ígéretek szerint el fogja érni a kétezer-ötszáz főt.

A toborzás jelenleg is folyik, eddig közel félezer szakembert vett fel a társaság. A négyszázötven hektáron felépülő kecskeméti gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruház be az új gyárba.