Amikor a zöldséges driftel

2010.08.28. 11:58

Finn nyelvrokonainkra ismét büszkék lehetünk. Olyan driftautót faragtak egy hamisítatlan zöldséges Merciből, amely nem csak ahhoz képest megy jól, hogy dízel. Teemu Peltola, a kölyökképű pilóta pedig nem sajnálja a gázolajat: fekete koromfelhővel indítja az ívet, majd gumifüsttel szétcsapja.

Egy Scania feltöltőt szereltek a 123-asba épített 3000-es, hathengeres, turbódízel Merceses-blokkra, ami a nálunk pápaszemesként ismert W210-es, tehát kettővel későbbi szériájú Benzből származik.

Black Smoke Racing névre hallgat a csapat, amely megvalósította a zseniális koncepciót. Nem szabad kihagyni a videót - ahogy a srác lazán odateszi a kombit a majd szétpukkadó BMW-k mellé, lenyűgöző. Persze egy pillanatra sem jut eszébe, hogy vigyáznia kellene a patkányautóra: ilyen egy nyerő páros.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.