Ha ezzel jársz, komolyan vesznek

2010.08.29. 19:04

Főleg a komoly, gazdag üzletembereket célozza a Brabus iBusiness nevű kiegészítő csomagja. A legújabb S-osztályos Mercedesekbe rendelhető kit – többek között – némi motortuningot és Apple elektronikai termékeket tartalmaz.

Természetesen az autók külseje is változik: kicsit átdolgozták a kötényeket, lejjebb húzták az oldalszoknyákat, módosították a diffúzort, de nem hagyták ki a sport kipufogórendszert és a 21 colos könnyűfém kerekeket sem.

Azonban az iBusiness csomag lényege az autó belsejében van. Két iPadet helyeztek el az első ülések háttámlájáról lenyíló kis asztalkákon, ezeket – az érintőképernyő mellett – a velük bluetooth-szal kommunikáló klaviatúrákról is irányíthatjuk.

Hogy komolyabb informatikai munkára is alkalmas legyen a Mercedes, egy Mac Mini számítógépet is elrejtettek az autó hátuljában – ehhez egy 15,2 colos TFT monitor csatlakozik. Egyszerű zenehallgatásra ott egy 64 gigabyte-os iPod, az internet HSDPA modemen keresztül érhető el. Prémiumminőségű bőrbelső, sportkormány, alcantara tetőkárpit és elektromosan működtetett hátsó függönyök – a kidolgozás minőségére nem lehet panasz.

A képeken látható autót egy 6,3 literes, biturbós, tizenkét hengeres benzinmotor hajtja: ez 750 lóerő és 1100 newtonméter leadására képes, így a mobil iroda kereken négy másodperc alatt gyorsul föl 100 km/h-ra, de a 0–200 km/h-s sprinthez sem kell több 11,9 szekundumnál. A végsebesség 340 km/h, de ha kiveszik az elektronikus tiltást, még több is lehet.

A Brabus iBusiness csomagját bármelyik S osztályos modellbe megrendelhetik, de nem lesz túl olcsó: a hírben szereplő konkrét autóért 123 millió forintot kérnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.