Kikacsint a legsportosabb 1-es BMW

2010.09.01. 07:09

Az M Coupé változat kőkemény sportkompaktnak ígérkezik, erősebb motorral, feszesebb futóművel, hatékonyabb fékekkel és látványosabb külsővel, mint bármelyik egyes korábban.

Bár nem használják az M1 jelzést az egykori középmotoros sportkupé iránti tiszteletből, az 1-es M Coupé valójában az M3-as kis testvérének tekinthető. Úgy hallani, az autóba 3 literes, hathengeres, 335 lóerős biturbó motor kerül, amellyel akár 4,5 másodperc körüli idő alatt elérheti a 100-as tempót. Ennyi persze nem volna elegendő a sportos BMW-k rajongóinak, de lesz keményre hangolt, ültetett sportfutómű, nagyobb féktárcsák, legalább 18 hüvelykes felnik, négyvégű kipufogórendszer és persze komoly aerodinamikai csomag is, amellyel nem csak a leszorítóerő nő, de feltűnőbbé is válik az autó a 135i-nél.

Az autó már csak a bemutatóra vár, de a BMW addig is kiadott egy előzetest, ahol csak a duplaküllős felnik és az új lökhárító egy része látszik. Ennyi talán elég is lesz, hogy eltántorítsa a türelmetlenebb vásárlójelölteket az alternatív megoldásoktól, és várakozásra késztesse a bizonytalankodókat.