2010.09.04. 18:01

Murray Fowler 81 éves, Costa Mesában lakik, Kaliforniában. Autója, egy BMW 2800CS, önmagában is érdemes arra, hogy kicsit pihentessük a szemünket filigrán vonalain. De ha hozzátesszük, hogy az öregúr mintegy 665 ezer kilométert tekert bele a kupéba, nem mindennapi történet körvonalazódik.

Nem tipikus nyugdíjasautó a BMW CS, de 1970 környékén, új korában, pláne nem az volt. Százhetven lóerős sorhatos motorjával akkoriban a leggyorsabbak közé tartozott, B oszlop nélküli karosszériája pedig azóta is utolérhetetlen remekműnek számít. Élményautónak vehette Fowler, és az a szép, hogy még mindig annak használja.

„Előfordult, hogy valamivel túlléptem a sebességkorlátozást” – vallja be a boldog tulajdonos a reklámfilmben, amely biztos kézzel találja el azt a hangnemet, amitől mindenki azonnal megkíván egy BMW-t. Ha pedig már ott pihen a garázsban, kellően ragaszkodó természettel, és persze gondos karbantartással, már csak ki kell várni azt a harminc-negyven évet, amíg klasszikussá érik.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.