2010.09.04. 10:51

Évek óta csiszolgatja a Spectre Performance Speedliner nevű rekorder autóját. Idén 589 km/h sebességet sikerült vele elérniük a bonneville-i sósivatagban, de az építők elégedetlenek: szerették volna megdönteni a 400 mérföld/órát, ami a számunkra emészthető metrikus mértékegységben 643-nak felel meg.

Nyolcliteres, feltöltött Cadillac motor hajtja a hajtja az érdekes formájú négykerekűt. A V8-as teljesítményét nagyságrendileg 2000 lóerőre saccolják, bár az ilyen jellegű sebességrekordoknál ez inkább csak tájékoztató adat.

Többet mond a száraz számoknál a videó, amit az eseményről készítettek. A bonneville-i Speed Week fekete lyukként vonzza a sebesség megszállottjait egész Amerikából - ha nem tudnánk, hogy milyen lenyűgöző kreációkkal döntögetik szinte megszámlálhatatlan kategóriában a különböző rekordokat, azt gondolhatnánk, idióták fesztiváljára tévedtünk. A fekete hengerrel idén három osztály csúcsértékét sikerült feljebb tolni, de bízhatunk benne, hogy jövőre tovább polírozzák a járgányt, hogy sikerüljön belépni vele a 400 mérföld/órás klubba.