2010.09.05. 08:24

Oscherslebenben, a Túraautó-VB e hétvégi futamának időmérőjén szárazon aszfalton és esőben is remekül autózott Michelisz Norbert, viszont az előző futamon begyűjtött büntetés miatt csak a tizenötödik helyről indulhat vasárnap. Brnoi ütközését Yvan Mullerrel ugyanis Norbi nyakába varrták, ezért a mostani időmérőn elért eredményéhez képest tíz hellyel hátrébbról kell indulnia.

Az időmérő első szakaszának elején a Chevrolet-val versenyző Huff szerezte meg az első helyet, őt csapattársa, Menu követte. Michelisz ugyan hibázott, azonban így is a továbbjutást jelentő tizedik helyet szerezte meg.

A kvalifikáció félidejéhez érve a magyar visszacsúszott a 12. helyre, míg az élen továbbra is Huff állt, aki mögé azonban felzárkozott a BMW Farfus és Priaulx képviseletében. A világbajnokság éllovasa, Yvan Muller mindössze a kilencedik helyen autózott.

Öt perccel az időmérő első szakaszának vége előtt a portugál Monteiro balesetet szenvedett, így leállították a Q1-et, éppen Norbi gyors körének a közepén. Az újraindítást követően a magyar fantasztikus kört autózva az ötödik helyet szerezte meg, így legjobb újoncként ezúttal is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2-n, már vizes pályán, a két BMW-s pilóta, sorrendben Farfus és Priaulx futotta meg a leggyorsabb kört, míg a magyar versenyző a hatodik helyet szerezte meg, majd egy körrel később javítani tudott, és legjobb SEAT-osként az ötödik helyre jött fel.

Michelisz Norbert ugyan eddigi legjobb helyezését érte el az időmérőn, a 10 rajthelyes büntetése miatt vasárnap csak a 15. helyről indulhat. A 26 éves versenyző ennek ellenére látványos versenyt ígért, hiszen ha további világbajnoki pontokat szeretne szerezni, kockáztatnia kell.

A vasárnapi első verseny első tíz rajthelye az alábbiak szerint alakul:

1. Farfus (BMW) 1:38:070

2. Huff (Chevrolet Cruze) 1:38:176

3. Priaulx (BMW 320si) 1:38:186

4. Menu (Chevrolet Cruze) 1:38:445

5. Tarquini (SEAT Leon TDI) 1:38:796

6. Coronel (SEAT Leon TDI) 1:38:810

7. Muller (Chevrolet Cruze) 1:38:869

8. Gene (SEAT Leon TDI) 1:39:994

9.  Nykjaer (SEAT Leon TDI)

10. Monteiro (SEAT Leon TDI) n.c.

15. Michelisz (SEAT Leon TDI) 1:38:634

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 12:45-től élőben közvetíti.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.