Ötszáz lóerő elég lesz az Audi TT RS-be?

2010.09.05. 07:24

Örültünk már a széria TT RS-nek is, mert a turbós öthengeres a legszebb Audi-hagyományokat idézi fel. De amit az ABT tuningcsomagja erre még rátesz, az utcára messze soknak tűnik. Ötszázegy lóerő, négy másodperces gyorsulás és 292 km/h végsebesség a három kulcsérték, a cégvezető pedig azt ígéri, minden helyzetben uralható a gép.

Nem érdemes vitát nyitni arról, hogy a TT RS-ben az egyik legkiforrottabb összkerékhajtási rendszer található, ezért egy pillanatig tegyük fel, hogy valóban biztonságosan át tudja vinni a motor 650 Nm-es nyomatékát az útra. De hogy ki is lehessen használni, ahhoz a közút nagyon kevésnek tűnik -  nemrég számoltunk be arról, hogy a széria TT RS-sel is mennyire nehéz betartani a sebességkorlátokat.

Az ABT Power S csomag a motorvezérlés átprogramozása mellett egy nagyobb turbófeltöltőből, valamint egy méretes töltőlevegő-visszahűtőből áll, így éri el a kétszáz lóerős literteljesítményt, amire a német TÜV is áldását adta. Persze megkérik az árát a becsülendő mérnöki teljesítménynek: közel tízezer euró a készlet ára beszereléssel együtt, amit tizenkilenc, illetve húsz colos felnikkel megfejelhetünk még ötezer euróval, hogy álló helyzetben is látsszon a pénzköltés eredménye.