Jön a négyajtós Ferrari?

2010.09.06. 17:02

Maranellóban még soha nem készült olyan autó, amibe kettőnél több ajtón lehetett volna beszállni, de a hírek szerint ez hamarosan megváltozhat.

A négyajtósról szóló pletykák gyakorlatilag egyidősek magával a Ferrarival, de eddig még egyszer sem bizonyultak igaznak. Most azonban ismét felbukkantak: az a hír járja, hogy már a hónap végén láthatjuk a Ferrari első négyajtósát – egyelőre tanulmányautóként –, amely később akár a 612 Scaglietti helyére léphet. A feltételezés nem logikátlan: a Scaglietti a legtágasabb Ferrari – elvben, nyilván szűkösen, de négy személy szállítására is alkalmas –, de kétajtós kialakítása miatt így sem versenyezhet az Aston Martin Rapide-hoz vagy a Porsche Panamerához hasonló modellekkel.

A gyáriak ugyan nem készítettek még Ferrari szedánt, de egy-egy egyedi példány fel-felbukkant a múltban. A Pininfarina több alkalommal is készített Ferrari-alapú négyajtóst: a Pinin szedán az 1980-as évek elején született, a 456-oson alapuló Venice pedig az 1990-es években bukkant fel.

Állítólag már a Párizsi Autószalonon láthatjuk az új koncepcióautót, amely lazíthat a Ferrari merev hagyományain, de ha így is lesz, a sportkocsigyár vezetése nyilván attól teszi függővé a folytatást, hogy a közönség, de leginkább a törzsvásárlók hogyan fogadják majd a négyajtós kupét.