Magyar Ferrari-versenyző a bajnokság élén!

2010.09.06. 16:59

Hétvégén tartották a Hungaroringen a Ferrari Challenge versenysorozat olasz és európai fordulóit a Ferrari Racing Days 2010 rendezvény keretében. Egy magyar, Válint Tibor is szerepel a mezőnyben, méghozzá a nyerésre legesélyesebbek között. Tavaly összesítésben a második lett, idén az első hely is egyre biztosabbnak látszik.

Bár a szombati és vasárnapi futamok egyikén sem sikerült megszereznie az első helyet a Hungaroringen, egy második és egy harmadik pozíciójával tovább növelte előnyét a bajnokságban. Szombaton Válint sokáig az első helyen autózott, de a futam végére már erősen elkoptak a gumijai. Egyre jobban behozta őt a jóval lejjebbről feljövő orosz Aleksander Skyrabin, aki az utolsó kör negyedik kanyarjában – kihasználva Válint rövid megcsúszását – élre tört. Válint rettenetes hajrában próbálta visszaszerezni a pozícióját, amit a gumik már tényleg nem bírtak – az Alesi-kanyarban 360 fokot pördült, s az osztrák Wido Roessler is ellépett mellette. Skyrabin, Roessler, Válint lett a futam vége.

Vasárnap Skyrabin indult az első helyről, Válint a másodikról, majd néhány helycsere következett, amelyek során Válint lejjebb csúszott, de kitartó munkával ledolgozta a hátrányát a második helyen autózó Roesslerrel szemben, s amikor az hibázott a Mansell-kanyarban, a magyar versenyző visszavette a második helyet. Innentől még keményebben üldözőbe vette az élen autózó Skyrabint, de nem sikerült megelőznie a kockás zászló meglengetése előtt. Így a vasárnapi futam végeredménye Skyrabin, Válint, Roessler lett.

A Warm-Up másik autóját vezető Diego Roda a szombati versenyen a 10. pozícióba érkezve megszerezte idei első három pontját, majd a vasárnapi futamon elért 12. helyezésével újabb egyet csaphatott az eredményéhez.

Per pillanat Válint Tibor a Ferrari Challenge kupa összesítésében az első helyen áll, négy pont előnnyel a második helyen osztozó Roeslerrel és Skyrabinnal szemben. Roda frissen szerzett pontjaival a Warm-Up csapat az összesítésben a hetedik helyen áll. A következő verseny Franciaországban, Le Castellet-ben lesz. További hírek, infók a Warm-Up Racing honlapján.