Turbós lesz az új Wankel?

2010.09.10. 15:15

Ötven százalékkal javítanák a fogyasztását, meg persze Euro5-kompatibilisre idomítanák a bolygódugattyús motort a Mazdánál, hogy életben tartsák büszkeségüket.

Ehhez persze nem elég egy kis finomhangolás, hiszen az RX-8 Renesis motorja nem éppen takarékosságáról volt híres. Igaz viszont, hogy könnyebb nagyot javítani egy nemritkán húszliteres fogyasztást produkáló motoron, mint egy étvágytalan tdi-n. Ezért az alapoktól kezdik az új fejlesztést, ambiciózus célokkal, máskülönben lehetetlen volna életben tartani a Wankel-elvet. A pletykát, miszerint elektromos turbót használnának az új motornál, nem erősítették meg a gyáriak, de állítólag nem is vetették el.

Ha sikerrel jár a pár tucat mérnök, akit ráállítottak a fejlesztésre, felvehetik a Sky motorcsaládba a vadiúj Wankelt, csak az a tisztázatlan, hogy milyen autóba fogják szerelni. Valódi RX-7-utódot ugyanis egyelőre nem terveznek, így egyetlen lehetőségként a Shinari alapjaira készülő szériaautó jöhet szóba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.