Ugyan már, kinek elég 500 lóerő?

2010.09.11. 19:38

A RENM Performance pontosan tudja, olykor a félezer lóerő sem lehet elég. Azoknak a tulajdonosoknak kínálnak alternatívát, akik az amúgy is pokoli menetteljesítménnyel bíró R8-as Audijukat egyedibbé, még mérgesebbé akarják tenni.

Két csomaggal készültek. A 4,2 literes, V8-as motort módosított befecskendezéssel, karbon beömlőkkel és verseny kipufogórendszerrel piszkálták fel 460 lóerősre – de ez egy becsületes Audi R8-tulajdonosnak nyilván nem elég, ha már egyszer hozzányúlnak az autójához. Egy turbófeltöltő segítségével már 530 lovasra izmosíthatjuk a motort, amihez elég jelentős, 600 newtonméteres nyomaték társul.

Persze annak is van megoldás, aki már eleve nagyot akart dobni, és az 5,2 literes V10-est hozta el a szalonból. Itt önmagában az ECU kalibrálás hoz 30 lóerőt, de az igazán kemények nyilván megveszik hozzá a sportszűrőt és a verseny kipufogórendszert, hogy autójuk, ami eddig potom 525 lovas volt, most 600 lóerős legyen.

Hogy ne csak gyors, hanem mutatós is legyen a sportautó, a cégtől rengeteg karbon elem rendelhető a belső térbe. Ezenkívül 20 colos, szénszálas kerekeket, módosított diffúzort, nyolcdugattyús első és hatdugattyús hátsó féknyergeket is vásárolhatunk, ha bírjuk még pénzzel.