Új Stratos? Csak nekem!

2010.09.13. 12:40

Összefutott a nyál mindenki szájában, amikor nemrég egy mérsékelten ügyes kémfotós készített néhány fakó képet egy fekete Stratosnak látszó tárgyról. Amikor lefestették ezüstre, már kezdtük azt hinni, tényleg tesztelik a prototípusokat a legendás Stratos újraélesztéséhez. Ennyit a pletykákról, most már tudunk mindent.

Michael Stoschek, egy német autóipari beszállító tulajdonosa csupán saját örömére és a fia kedvéért építtette meg a fantáziadúsan New Stratos névre keresztelt egyedi példányt, amelyet több kémfotón láttunk már. Stoschek saját állítása szerint történelmi raliautó-gyűjteményében mindig is a Stratoshoz vonzódott a legjobban, ezért az utóbbi évek retró áradatát látva gondolta, igazán megérdemelne az ék alakú ralilegenda is egy remake-et.

Fogtak hát egy Ferrarit, vágtak kicsit a hosszából, majd a Pininfarinánál szabattak rá egy héjat, amely igazából csak apró részletekben tér el a hetvenes évek legendás raliautójától. Ezért túlzásnak tűnik, hogy saját fejlesztésről beszél a tulajdonos, bár kétségkívül nem lustálkodtak a két év alatt, amíg az autó elkészült. Novemberre szeretnék befejezni a finomhangolást, majd privát játékszerként fog szolgálni a fekete középmotoros. A kisszériás gyártásról szóló hírek inkább csak spekulációnak minősíthetők.