Halkan üvölt a legerősebb Aston

2010.09.23. 16:00 Módosítva: 2010.10.13. 18:55

Többnyire klimatizált garázsokban porosodva öregszenek meg az Aston Martin One-77-hez hasonló, kis sorozatban gyártott szupersportkocsik. Egyszerűen túl értékesek ahhoz, hogy a tulajdonos kihasználja az autó képességeit. Pedig vétek autógyűjteményben szunnyadni hagyni egy ilyen hangot.

Hivatalos ára nincs, de egymillió euró környékére becsülik az Aston Martinok között is kis szériának számító One-77 értékét. Hogy megér-e ennyi pénzt, nem a mi dolgunk eldönteni, de a kitudódott számok alapján nem csak az árával dönthet meg legeket.

A 750 lóerős, 7,3 literes V12-essel, amely mindössze 260 kilót nyom, a világ legerősebb sorozatgyártású utcai szívómotorja címet ragadták magukhoz az angolok. Segítségével a szénszálas kasztnis kupé 3,5 másodperc alatt éri el a százas tempót, végsebessége 355 km/h.

Az első példányok kiszállítását 2011-re tervezik, a prototípust addig még kiadósan tesztelik, nehogy a Bentley-hez hasonló malőr forduljon elő velük is. Persze az is lehet, hogy csak a tesztpilóták nem akarják kiadni a kezük közül a One-77 első példányát. A hangja alapján el tudnánk hinni ezt a verziót is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.