Barátjának szervezett emlékralin halt meg a pilóta

2010.09.26. 12:52

49248383 girvan one

Szeptember 25-én, szombaton, Jimmy Girvan, az 56 éves skót rali-bajnok életét vesztette a honfitársa, Colin McRae tiszteletére rendezett emlékversenyen a Pertshire-megyei Aberfeldyben.

Egy út menti sziklát fogott meg autója elejével, majd a fák közé vágódott. A baleset valamivel dél után történt. Szponzora és navigátora Mike Ramsay kisebb sérülésekkel úszta meg a az ütközést, de őt is ki kellett vágni az autóból. Őt a Dundee-beli Ninewells kórházba szállították megfigyelésre.

A szervezők azonnal leállították a versenyt, hogy a mentés minél gyorsabban haladhasson, de Girvan még a kórházba szállítás előtt belehalt belső sérüléseibe.

jimmy

Jimmy nem volt kezdő, hiszen 1985-től folyamatosan a skót élmezőnyben ralizott. Ő volt a Subaru egyik leghűségesebb versenyzője. 1990 után 2008-ban ismét bajnok lett. Kőkemény, rámenős stílusával a legendás McRae-hez volt hasonló, jellemzően még olyankor is keményen hajtott, amikor már nem kellett volna. Igazi versenyző volt, még 56 évesen is.

Világszerte mindenhol megemlékeznek róla a subarusok, az Impreza Drivers Club és a skót Scoobies tagjai pedig már felvonulást szerveznek a temetésére.

Nyugodjék békében.