Rolls-Royce a smukkhoz

2010.10.06. 18:03

Mi van, ha valaki a legjobbat akarja magának, de öltönyös elegancia helyett inkább mutogatná a gazdagságát? Neki is van megoldás, méghozzá egyenesen Milánóból.

A Fenice Diva modellek a Rolls-Royce Ghost átépítései, és a tervezők láthatóan azon igyekeztek, hogy minél nagyobb feltűnést keltsen a 7-es BMW-n alapuló luxusautó megjelenése. Az elsődleges eszköz a karosszéria kétszínű fényezése. Van sötétkék-ezüst, vörös-arany, vörös-fehér és fehér-arany összeállítás – az utóbbi három esetben a hűtőmaszk is vékony aranybevonatot kap. Mindehhez többféle kétszínű felni közül választhat a vevő. A közös minden összeállításban az ízlésvilág, amely a belső térben szintén tetten érhető. Mindenütt aranyozott felületekkel találkozunk és persze különböző színű bőrök kombinációjával, a külső festéssel összhangban.

Nem nagyon csodálkoznánk rajta, ha a Fenice kliensei inkább a balkánról, Oroszországból vagy a Távol-Keletről érkeznének, mint a pallérozott Nyugat-Európából, de a Diva talán épp ezért zseniális húzás: olyan igényt elégíthet ki, amit a nagy luxusautó-gyártók egyszerűen nem vesznek figyelembe. Bizonyos közegekben létszükséglet a magamutogatás, és ennek legjobb kelléke a világ egyik legdrágább luxusautója – arannyal futtatva.