Vázlaton a Nissan Almera utódja

2010.10.12. 13:28

Nem csak üres pletyka, hogy jön az új, kompakt modell, amely leváltja a korosodó Tiidát és az egykori Almera nyomdokába lép. A japánok már egy skiccet is mutattak, igaz, azon még a szedán változat látható, amely elsősorban Európán kívül számíthat népszerűségre.

versa11skc

A típus elég sajátos külső jegyeket hordoz magán, bár a legtöbb formai trükkel más Nissanokon már találkozhattunk. Oldalt az épp leköszönő Micra köszön vissza, ahogy a nagy buborék fényszórók is a gyártó kisautóit idézik. Az összkép szokatlan, de nem tűnik annyira szélsőségesnek, hogy akadályozza az eladásokat. A Nissan az új modellt, amelyet az Egyesült Államokban Versa, Japánban és Európában pedig alighanem ismét Tiida néven dobnak piacra, valódi világautónak szánja, ugyanúgy, ahogy a Ford a Focus harmadik generációját vagy épp a Honda a Civic sorozatot, azaz a különféle, helyi igényekre szabott változatok minden nagyobb piacon felbukkannak majd, Kínától a Közel-Keleten át az Amerikai Egyesült Államokig és Európáig.

A premiert várhatóan még az idén megtartják, a forgalmazás viszont valószínűleg csak 2011 második felében indul majd, bár az sem kizárt, hogy az európai változatok csak 2012-re érnek el hozzánk.