Mercedes SL-gyilkos Lexus készül

2010.10.15. 13:47

A japánok másodszor is nekifutnak a luxuskupépiac meghódításának. Az SC 430-as legfeljebb félsikernek nevezhető, de az LC 600h néven emlegetett utód sokkal nagyobb szabásúnak ígérkezik.

lc600hpv

Az SC kupé eleinte meglehetősen sikeres volt – elsősorban Észak-Amerikában, illetve Japánban, ahol Toyotaként forgalmazták –, de két-három év után eltűntek a vásárlók, mivel a japán modell nem volt sem elég érdekes külsejű, sem elég erős, hogy tartsa a lépést a német konkurensekkel. A Lexusnál azonban abban bíznak, hogy csúcstechnikával és bátrabb formatervvel jobban szerepelhetnek, jobban megközelítve a Mercedes SL vagy a 6-os BMW eladási számait. Ha minden igaz, ebbe a modellbe is a bevált ötliteres, V8-as motor kerül, de nem önmagában. Az LS 600h-ból átvett hibrid rendszerrel játszva túlléphetik az 500 lóerőt, miközben a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást elfogadható határok között tarthatják.

Az LC tervezése persze még gyerekcipőben jár: a gyártónál épp csak elkészültek az első vázlatok, és egy ilyen komplikált luxusmodell fejlesztését amúgy sem siethetik el a japánok, így a premiert 2015-nél előbb biztosan nem tartják meg. Addig viszont még sok minden változhat: a Mercedes SL is generációváltás előtt áll, ahogy a hatos BMW cseréje is folyamatban van, és nem kizárt, hogy a következő öt év során ezek is megjelenhetnek hibrid hajtáslánccal.