Még a belépő szint is 27 millió forint

2010.10.16. 10:20

Egy új, a márka modelljeihez képest lényegesen olcsóbb modellel növelné eladásait a Bentley. A pontos felépítést még nem vésték kőbe – a hírek szerint négy ajtós kupét, vagy ötajtós hatcbacket fog gyártani a cég –, azonban szinte biztos, hogy a 2011-es Continental GT stílusjegyeit hordozza majd a válságautó, és az Audi A7 Sportback alapjaira fog épülni.

Az információkat maga Dr. Franz-Josef Paefgen, a Bentley vezérigazgatója ejtette el egy, az Auto Expressnek adott interjújában. Az új autó tömege várhatóan 1 700 kilogramm alakulhat, amihez logikusnak tűnne a Bentley új négyezer köbcentis, turbófeltöltős V8-as benzines motorját használni – ami nagyjából 450 lóerő leadására képes. Paefgen az Aston Martin Rapide-nak és a Porsche Panamerának akar konkurenst állítani.

Bár az autóról még nem lehet tudni részletekbe menő információkat, továbbá azt sem, hogy egyáltalán mikorra lesz várható, a körülbelüli árképzés már nagyjából sejthető: 85 000 fonttól, azaz nagyjából 27 millió forinttól indulhat majd az új Bentley.