Concept 358: extrém AMG Mercedes

2010.10.18. 16:31

A stuttgartiak megmutatták, mennyire látványos C osztály építhető gyári alkatrészekből. A Concept 358 ugyan egyedi tanulmányautó, de elvben bárki összeállíthat magának hasonlót az AMG extrakínálatából.

Az alapot a C 63 AMG jelenti, ezt fényezték gyöngyháznarancs színűre, és 19-es fekete felnikkel, illetve sötétszürke hűtőmaszkkal tették teljessé az összképet. A figyelem felkeltésére ennyi is elég lett volna, de a biztonság kedvéért még két extracsomagot is beszereltek. Az egyik a prémium bőrkárpitozást tartalmazza, az AMG Performance Package, ami visszafogott motortuningot jelent. A 6,2 literes V8-as képességeit a C osztályban nemigen használták ki: az alapváltozat csúcsteljesítménye 457 lóerő, ehelyett a tuningcsomaggal 487 lóerőt és kerek 600 Nm nyomatékot szabadítottak ki. A tanulmány neve is erre utal, a teljesítményadat szabványos mértékegységben mérve ugyanis 358 kW volna. A harminc pluszlóerő egész pontosan egy tized másodperc javulást hoz az autó gyorsulásában 0-ról 100 km/h-ra: a tanulmány esetében a mutatvány 4,4 másodperc alatt végrehajtható.

A Concept 358 ugyan nem nevezhető igazi újdonságnak, de arra tökéletesen alkalmas, hogy Ausztráliában, ahol kiállították, felhívja a figyelmet az AMG Mercedesekre.