A világ leggyorsabb Ferrarija

2010.10.19. 11:14

Megtévesztően ártalmatlan autónak néz ki a P4 by Norwood csapat által felkészített Ferrari 288 GTO, első ránézésre csak a megtoldott hátsó légterelő árulkodik az átalakításról. Pedig rendesen kibelezték az 1985-ös olaszt: a gyári V8-as helyére egy 8,8 literes GM big blockot szereltek.

Nem árulták el az építők, hogy pontosan hány lóerőt sikerült kicsiholni a két Borg Warner turbófeltöltővel lélegeztetett nyolchengeresből – a lényeg úgyis az, hogy megdöntötték vele az 500 köbhüvelyk fölötti versenyüzemanyaggal hajtott sportkocsik rekordját Bonneville-ben: 443,2 km/h sebességet értek el a két hivatalos mérésen.

Ezzel egyúttal a világ leggyorsabb Ferrarija címet is elvitték a texasi Ferrari-tuningolók, és összevágtak egy videót is az eseményről: érdemes megnézni, hogyan gépészkedik a sofőr négyszáz fölött a sósivatagban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.