A Hyundai, amiért sírsz

2010.10.21. 13:43

Elkészült a Hyundai, amely tönkre veri a világot.

A SEMA show-n fogják bemutatni azt a 330 lóerős, 379 Nm csúcsnyomatékú Hyundai Genesis Coupét, melyet a Gogogear Racing mérnökei és szerelői vettek kezelésbe. A Gogogear a motorhoz nem nyúlt, a teljesítménynövelés érdekében csak a kipufogórendszert, valamint a légszűrőt cserélték ki.

Az autót kipakolták, hiszen ezt a modellt kifejezetten versenypályára szánták, így nem csupán könnyebb a gyári változatnál, de a súlyelosztása is sokkal jobb. A hatsebességes manuális váltót meghagyták, a kuplungot azonban egy könnyebb, Spec gyártmányú versenykuplungra cserélték. A kocsit természetesen leültették és rendes pályafutóművet tettek alá. A gyári fékek vélhetően nehezen birkóztak volna meg a nagy terheléssel, ezért a versenyautó Stop Tech fékeket kapott.

Az aerodinamikai kiegészítőkön túl van még egy fontos változtatás a kasztnin: a tetőt szénszálas műanyagra cserélték. A bukócső természetes tartozéka minden versenyautónak, ahogy a versenyülés és a hozzá tartozó biztonsági öv is. A Genesis Coupe üzenete a következő: a Hyundai nem csak annyit ért el, hogy hasonló minőséget produkál, mint Ázsia, Európa és Amerika legjobbjai, hanem meg is tudja verni őket – nyilatkozta Ali Arsham, a Gogogear Racing tulajdonosa.