Visszatér a Kaffermerci

2010.10.24. 13:57

Először azt hittük, halottaskocsi, de azt fölösleges lenne álcázva tesztelni. Behegesztenék a toldást, elglettelnék, és már mehetne is a temetkezési vállalkozóhoz, ralizni úgyse fog vele. De nem, ez egy úgynevezett szuperkombi, a zöldségesek álma.

A stuttgarti Binz karosszériagyártónak évtizedes tapasztalata van a Mercedesek átépítésében. Mentőautókat, pullman limuzinokat, hullaszállítókat farigcsálnak, elsősorban E osztályokból. De úgy tűnik, a polgári szektorban meglehetősen zöldfülűek, különben nem gyártották volna le ezt a szépséget.

Persze nekik nem nagy ügy betoldani nyolcvanhat centit a hátsó ajtó mögé, de hogy mire mennek vele, az más kérdés. Jó, hogy be lehet dobni akár egy méretes szörfdeszkát is az ülések lehajtása nélkül, de ki szeretne egy 3,735 méteres tengelytávú monstrummal furikázni? Nincs benne hét ülés, kizárólag a játszótérnek beillő méretű csomagtér kedvéért nyújtották meg az E Mercit.

A Binz komolyan gondolja, az Essen Motor Show kiállításon fogja bemutatni az 5,76 méteres szuperkombit. Háromféle motort szerelnek majd bele: E 250 CDI, E 350 CGI és E 500 típusjelzéssel lesz kapható. Az árról egyelőre annyit közöltek, hogy mindenképpen százezer euró alá fogják belőni.