Hamvaiból feltámadt Pontiac

2010.10.29. 06:19

Ha nem is az unalmas tucatautók, a Firebird nyilván sokaknak hiányzik, és szerencsére nem is olyan nehéz vasba-műanyagba álmodni a sosem volt autót.

Ilyen lehetett volna Firebirdből már készült több is, és ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Chevrolet Camaro, amely sokáig a Firebird ikertestvére volt, korszerű formában is létezik. Így a nosztalgiához nem is kell más, csak egy ilyen kupéra rádolgozni néhány jellegzetes pontiacos stílusjegyet. Így tett a HPP nevű amerikai cég is, méghozzá meglepően gondosan jártak el. Nem csak az autó orrát szabták át, süllyesztett ikerlámpákkal és dupla krómkeretes hűtőmaszkkal, de az autó oldalát is átalakították, így az szintén az 1969-es Firebird Trans-Am karakterét idézi. Az összhatás az új hátsó lámpákkal és a motorháztető két nyílásával lesz teljes meg persze a bőrcsizmás csajokkal, akik az autó körül pózolnak. A többi részlet egyelőre ismeretlen, de rövidesen, legkésőbb a Las Vegasban rendezett SEMA Show-n, ahol a premiert tartják, mindenre fény derül.

A HPP nem először vállalkozik efféle múltidézésre: tavaly a Dodge Challengerből készítették el a Dodge Superbird replikáját, és nem csodálkoznánk rajta, ha jövőre egy Mustang alapú Mercury Cougarral jelentkeznének – legalábbis ezt adja ki a sablon, amelyet követnek: egy halott márka legendás modellje úgy néz ki, biztos recept a sikerhez.