Rekordkísérletnél szaltózott a Lambo

2010.10.31. 18:22

Az Underground Racingnél nem ritkák az ezer lóerő fölötti autók. Azzal keresik a kenyerüket, hogy jókora turbófeltöltőket csavaroznak különböző sportkocsikra. Hogy építgessék renoméjukat, gondolták, megdöntik az úgynevezett standing mile rekordját, vagyis az álló helyzetből egy mérföld alatt elért maximális sebességet. Nem sikerült.

A texasi pályán egy kétturbós Lamborghini Gallardóval álltak rajthoz, amelynek becsült teljesítménye 1500–1900 lóerő. Mintegy 380 km/h körüli sebességet sikerült elérni az egymérföldes szakasz végén, de a fékernyő nyitása után a narancssárga Gallardo lesodródott az aszfaltcsíkról és szép nagyot perecelt. Állítólag az oldalszél tolt ki a sofőrrel, Richard Holttal.

A bukfencezés borzalmasan néz ki, de Holt saját lábán sétált el a helyszínről, miután kiszabadították a roncsból. A videoanyag azt hangsúlyozza, milyen fontos a megfelelő biztonsági felszerelés egy versenyautóban. Igazat adunk, bár csodával határos, hogy egy ilyen balesetet élve megússzon valaki. A rekordot továbbra is a Heffner Performance tartja 429,595 km/h-val, amit egy 2000 lóerő körüli Ford GT-vel állítottak fel.