Felfoghatatlan luxus, hernyótestben

2010.11.04. 06:24 Módosítva: 2010-11-04 06:24:42

Borzalmasan néz ki, de egy Rolls-Royce Phantom sem nyújt akkora teret és kényelmet, mint ez a túlméretezett Toyota egyterű.

Las Vegasban, a SEMA Show-n ugyan egyértelműen az optikai- és teljesítmény-tuningé a főszerep, de azért szép számmal akadnak más jellegű átépítések is. Ilyen a Toyota Sienna egyterűből kialakított Swagger Wagon Supreme is, egy alig felspoilerezett, de feltűnően hosszú jármű. A Sienna amúgy is jó nagydarab jármű a maga bő öt méteres hosszával és három méter feletti tengelytávjával, ebbe toldottak még vagy 112 centit az építők. Így egész hasznavehetetlennek tűnik a jármű, de valójában a világ egyik legkényelmesebb sofőrös limója kontinenseket átszelő utazáshoz.

A tervezők kényelmes légrugózással látták el, és olyan belső teret építettek, ami legfeljebb sok millió dolláros luxus-repülőgépekéhez mérhető. Összesen hét ülés került az autóba amelyek közül kettő elöl a sofőr és a testőr helye, három egy üléspad formájában hátul található, a középső kettő pedig - forgatható, masszírozó csodafotelek - az elképesztő luxusban fetrengő gazdáé és legkedvesebb utasáé. A fennmaradó hatalmas térben jól elfér egy egész kis szekrénysor, italhűtővel és kis szekrényekkel a poharaknak és jeges bödönöknek, meg persze egy szép nagy plazmatévé es a hozzá való teljes házimozi és hifi, amelyekre kétségtelenül nagy szükség van - mondjuk egy négy-ötezer kilométeres út elviseléséhez. Ezen felül alacsonyabb növésűek járkálhatnak is, akkora a hajópadlóval burkolt szabad terület. Ráadásul a Swagger nem zárja be az utasokat, legalábbis érzésre, hiszen nem csak az oldalablakok felülete hatalmas, de a tetőt is üveggel burkolták.

Hogy valójában létezik-e olyan ember, aki egy ennyire semmitmondó külsejű, de luxuslimó-szerűen kényelmes autóban szeretné vitetni magát – mondjuk ahelyett, hogy vasúti kocsit vagy repülőt bérelne, ahol mégiscsak nagyságrendekkel több a hely – nem tudjuk, de ha igen, a B.A.D. Company nevű cégtől rendelhet egyet, persze a kényelemhez és tágassághoz mérhető elképesztő áron. A pontos összeget nem ismerjük, de azért valószínű, hogy egy nagyobb Rolls-Royce vagy Bentley árából simán kijön egy – vagy akár több – ilyen szuperbusz.