Aston Martin buszok Londonban

2010.11.13. 14:44

2012 elejétől a képeken látható környezetbarát, nullemissziós buszok fogják szállítani a londoniakat. A pályázatot még 2008 év végén hirdette meg a Transport for London – az Aston Martin munkáját több mint hétszáz pályaműből választották ki.

A luxusautóiról híres gyártó a Foster and Partners tervező céggel közösen dolgozta ki a főváros következő generációs double-deckerét. A piros-fekete buszok felépítése hasonlít a jelenleg is használt modellekéhez, azonban sokkal kedvezőbb lesz a fenntartásuk, és környezeti terhelésük is minimális.

Különösen jól manőverezhetőnek tartják az új nullemissziós buszokat a szakértők, és a tetőn elhelyezett napelemeket is jó ötletnek tartják. Néhány darabot már legyártottak, azok a Londoni Közlekedési Múzeumban jelenleg is megtekinthetők. Az első használható prototípusok már idén elkészülnek, hogy elindulhasson a tesztfázis; a tényleges gyártás csak ezután kezdődhet, azonban az ígéretek szerint 2012 év elejétől szolgálatba állítják az Aston Martinokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.