Kategóriát teremt a Nissan

2010.11.15. 15:35

Idővel kiderül, hogy valós igényre válaszol-e a vadiúj kétajtós, vagy sem. Mindenesetre a Murano CrossCabriolet elkészült, és készen áll, hogy új vásárlókat toborozzon a japán gyártónak.

muranocc

Korábban is hallottunk már a nyitott Muranóról, de sokáig kételkedtünk benne, hogy elkészül-e valaha. Elkészült – úgy tűnik, a Nissan stratégái bíznak a kabrió-SUV kombináció vonzerejében. A műszaki szükségszerűségeket persze a japán tervezők sem hagyhatták figyelmen kívül, így a kabrió Murano két oldalajtóval készül – ha néggyel építették volna, alváz híján aligha tudták volna garantálni a karosszéria szükséges merevségét. Ráadásul a tetőszerkezet és a merevítések a hátsó ülések mellett is elfoglalnak annyi helyet, hogy a CrossCabriolet csupán négy személy befogadására legyen alkalmas. Ennek ellenére nem kizárt, hogy keresett cikk válik a típusból, mivel senki más nem kínál nyitott hobbiterepjárót, nem számítva persze a Jeep Wranglert, amely sokkal kevésbé kényelemorientált szerkezet.

A Nissan elsősorban persze az észak-amerikai vásárlókra számít, ezért is tartják a világpremiert a hó végén Los Angelesben. Az időzítés hibátlan, hiszen még karácsony előtt megmutatják az autót a közönségnek – így akinek megtetszik az autó, nem vesz mást az ünnepek alatt – és a forgalmazás is megindul 2011 tavaszán, azaz épp a kabrió-szezon elejére kerül a kereskedésekbe a típus. Az európai bevezetésről egyelőre nincs hír.