Már a Porsche Cayenne-t is lenyúlták?

2010.11.16. 14:32

Lopni csak a legjobbtól érdeme, ha valaki már ezzel próbálkozik. A Hawtai tervezői nem tűnnek ügyetlennek ebben a műfajban.

hawtai b35

A B35 nevű SUV messziről akár Porsche Cayenne-nek is nézhető, bár közelebbről feltűnik, hogy a részletek más gyártókat idéznek. Az orr-rész tiszta Bentley, a masszív kerékívek és a lökhárító beömlőnyílásai az Audi Q7-est juttatthatják az eszünkbe – olyan, mintha a VW csoport egy katalógusából vagdalták volna össze a gépet. A látvány azonban csal – az ismerős lemezek alatt azelőző Hyundai Santa Fe műszaki alapjait találjuk, amelyet a Hawtai legálisan vásárolt meg a koreai cégtől. A B35 valamivel nagyobb, mint a koreai modell volt, és a 20 hüvelykes felniken még testesebbnek látszik, mint amilyen valójában. Az autót háromféle motorral kínálják majd: a Shanghai Automotive-től vásárolt 1,8 literes turbós benzinessel, illetve egy 2 literes, és egy 2,8 literes turbódízellel.

A kínaiak korábban sokkal szemtelenebbül lopták a külföldi modellek formaterveit, de úgy tűnik, a Hawtai tervezői megtaláltak egyfajta egyensúlyt. A B35 esetében a hasonlóság ugyan látványos, de a különbség épp annyi, hogy a VW véletlenül se vádolhassa a kínaiakat szellemi tulajdon bitorlásával.