A Fiat 500 meghódítja Amerikát

2010.11.20. 16:12

Már nem csak Európában keseríti a konkurencia életét a Fiat kisautója, de Észak-Amerikában is, ahol talán még kellemetlenebb meglepetést okozhat a BMW-féle Mininek.

A Mexikóban összeszerelt amerikai 500-as sok részletében különbözik az európai kivitelektől. Megerősített karosszériával, áthangolt, valamivel kényelmesebb futóművel, új blokkolásgátlóval, több hangszigeteléssel, és persze megnövelt térfogatú benzintartállyal gyártáják majd. Minderre részben az amerikai vásárlók eltérő ízlése, részben az eltérő forgalomba helyezési szabályok miatt volt szükség. Egyelőre egyféle motorral mutatták be az autót, egy 1,4 literes, Multiair vezérlésű négyhengeressel, amely 102 lóerős és 133 Nm csúcsnyomatékot adhat le. Természetesen kínálják ötfokozatú kézi váltóval is, de külön az amerikaiak kedvéért egy hatfokozatú automatát is bevet a Fiat.

Ha nem találják túl aprónak a helyiek, az 500-asnak egész jó esélyei lehetnek Észak-Amerikában. Egyrészt nemigen akad konkurenciája, legfeljebb a Bogárral és a Minivel említhető egy lapon, viszont 15 500 dollárért kínálják, azaz 4600 dollárral olcsóbban, mint a Mini Coopert.