Michelisz a második az időmérőn

2010.11.20. 18:10

Michelisz Norbert Makaó 2

A rengeteg baleset miatt kétnaposra sikerült a Túraautó Világbajnokság (WTCC) évadzáró makaói időmérője, ahol Michelisz Norbert, a Zengő-Dension Team versenyzője eddigi legjobb eredményét, a második helyet szerezte meg, azonban egy büntetés miatt csak a hetedik helyről indulhat vasárnap.

Az időmérő pénteki, első szakaszának elején rögtön baleset történt a szűk utcai pályán: Tom Coronel a gumifalnak csapódva törte össze autóját, ezért félbe kellett szakítani a kvalifikációt. A közel egyórás kényszerszünetet követően Huff, Menu, Michelisz sorrend alakult ki az élen.

A Zengő-Dension Team pilótája a világbajnok Mullert megelőzve legjobb SEAT-osként szerezte meg a harmadik helyet. Egy balesetet követően ismét félbeszakították az időmérő edzést, ezúttal azonban kevesebbet kellett várni az újraindításra.

Michelisz Norbert Makaó

Pár perccel később Hernandez és Poulsen törte össze autóját, így hét perccel a Q1 vége előtt ismét piros zászlót lengettek a pályabírók. Az élen nem történt változás, továbbra is Huff, Menu, Michelisz volt a sorrend.

Az újraindítás ezúttal sem tartott sokáig, arra azonban elég volt, hogy alaposan átalakuljon az első öt sorrendje: az élre Muller állt, őt sorrendben Huff, Monteiro, Menu és a Michelisz követte, aki ezúttal is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába, amit azonban az elhúzódó Q1 miatt péntekről szombat reggelre helyeztek át.

A boxutca szabályainak megszegéséért öt rajthelyes büntetéssel kezdte a Q2-t szombaton Michelisz, aki szenzációs kört autózva a második helyezést érte el az időmérőn, megelőzve a már kétszeres világbajnok Yvan Mullert és a szintén chevy-s Alain Menu-t is.

A kvalifikációt Robert Huff nyerte, Michelisz pedig a büntetés miatt csak a hetedik helyről indulhat a vasárnapi első futamon. Érdekesség, hogy a korábbiakban jól szereplő BMW-k közül csak Farfus és Priaulx jutott be a Q2-be, és nekik is csak az ötödik és a nyolcadik helyet sikerült megszerezniük.

„Nem lesz egyszerű dolgom, mert itt, Makaóban veszélyes versenyre lehet számítani. Az a legfontosabb, hogy az első futamon a start után várható csetepatét túléljem, és egy jó rajthelyet megszerezve a második viadalon esélyem legyen a győzelemre” – összegzett Michelisz.

A vasárnapi versenyeket az EuroSport 04:45-től élőben, majd 15:15-től felvételről közvetíti, valamint figyelemmel kísérhetik a hétvégi eseményeket a www.twitter.com/zengodension oldalon vagy a zengodensionteam.com honlapon is.