131 közúti baleset 24 óra alatt, egy halálos

2010.11.21. 10:40

Összesen 131 közúti közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában a közutakon; ebből egy követelt halálos áldozatot, 15 súlyos, 23 pedig könnyű sérüléssel járt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája vasárnap reggel.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ország közúti hálózatán jelenleg is számos helyen folynak munkálatok: folyamatosan épül például az M0-s régi szakaszán a harmadik forgalmi sáv, így a terelés mellett sebességkorlátozás van érvényben, és szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is.

Az M1-es autópályán mindkét pályaoldalon a 13-15-ös kilométerszelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 kilométer per órás korlátozás, a jobb pályatesten, a 20-28-as kilométerszelvények között pedig – burkolatjavítás miatt – 60-as sebességkorlátozás van érvényben; ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatóak.

A határforgalomban elsősorban a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a személy- és teherforgalomban mindkét irányban - tájékoztatott a rendőrség. A várakozási időt növelheti a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedése, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak a rendőrség a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja.