Hippi-Volkswagen 1700 lóerővel

2010.11.25. 06:26 Módosítva: 2010.11.25. 06:59

Sokféle ős-Transporter átépítést láttunk már, de ilyen elvetemültet még nem – sőt, alighanem az Essen Motor Show közönségének is új lesz az élmény.

A Mental Breakdown (szellemi lerobbanás) feliratú szörnyetegnek szigorúan véve persze nincs sok köze az eredeti T1-eshez, csak a kabint tartották meg az 1965-ös évjáratú eredetiből. Minden más utólag épült köré, és a végeredmény egy vérbeli gyorsulási versenygép. A rendeltetése egy pillanatig sem lehet kétséges, a gigászi hátsó szárny, az úthenger-széles hátsó, és a virsli-jellegű első gumik, illetve a középen elhelyezett hatalmas V8-as Chrysler motor így együtt csak negyed mérföldes gyorsulásnál hasznos összeállítás. A 8,4 literes Hemi blokkra persze kompresszor is került, az üzemanyaga pedig metanol, így érheti el az 1700 lóerős csúcsteljesítményt néhány másodpercre.

A Transporter-dragster öszvért egy brit megszállott, Wayne Allman ötlötte ki és valósította meg, és nem valószínű, hogy még egyszer belefogna egy hasonló projektbe, azaz várhatóa egyedi példány marad.