G55 – szupersportkocsi, csak ínyenceknek

2010.11.26. 15:23

Kevés maradt az egykori brit sportkocsigyár-rengetegből, de néhány kis cég még állja a sarat, sőt, izgalmas új fejlesztésekre is telik.

Ilyen örök túlélő a Ginetta, amely sokáig könnyű, orrmotoros kupéiról volt közismert. Egy könnyű, négyhengeres Ford szériamotor és nagyon egyszerű, csővázas műanyag karosszéria – ez volt a bevált recept évtizedekig. A legújabb, G55 jelzésű autójuk azonban komolyabb darabnak ígérkezik. Igaz, ebbe is Ford motor kerül, de egy 3,7 literes Amerikai V6-os. A motor így 370 lóerős, ami manapság ugyan nem tűnik túl soknak, de a könnyű karosszériával együtt az autó így is legalább olyan fürgének ígérkezik pályán, mint egy másfélszer nehezebb és erősebb szupersportkocsi.

A G55-öst versenyzésre tervezték. Elsősorban a Ginetta saját kupájában indul majd, de más kategóriákban is sikeres lehet. Nem kizárt, hogy lesz utcai változat is, már ha lesz rá igény. Egy ilyen vérbeli versenyautó persze nem olcsó: 75 ezer fontot, azaz napi árfolyamon számolva mintegy 25 millió forintot kérnek érte – ez azonban még mindig sokkal barátságosabb ár, mint egy hasonlóan versenyképes Aston Martiné vagy Ferrarié.