Az olcsó McLaren sem olcsó

2010.11.27. 07:26

Minden viszonylagos: egy Ferrarihoz képest például korrekt áron kínálják az MP4-12C-t, minden máshoz képest viszont méregdrága.

Kezdődik az utcai McLaren forgalmazása, így az is kiderült, hogy mennyibe kerül majd a kifinomult sportautó egy-egy példánya. Annyi már korábban egyértelmű volt, hogy akár a versenypályán, az utcán is a Ferrarit tekinti első számú ellenfelének a brit cég, így nem is csoda, hogy az MP4-12C árát is az olaszok hasonló, középmotoros modelljének árához igazították. Nagy-Britanniában a McLaren konkrétan ezer fonttal olcsóbb, mint a 458 Italia – az ára 168 500 font, azaz átszámítva 55,6 millió forint. Európában is csak egy hangyányival drágább, 200 ezer euró, ami csupán 300 ezres különbséget jelent, ha forintban számolunk.

A McLaren utcai autója műszaki szempontból egy kicsit talán még kifinomultabb, mint a Ferrari 458-as, és 3,8 literes biturbó motorja 30 lóerővel erősebb is – kerek 600 ló szaggathatja a hátsó gumikat – cserébe egy hangyányival talán kevésbé vérpezsdítő látvány, mint olasz riválisa. Az persze még kérdéses, hogy hasonlóan népszerűvé válhat-e a brit mestermű, mint a Ferrari sportkocsijai, elvégre az olaszoknak közel ötven éves előnyük van az utcai sportkocsigyártásban.