Bugatti-csontváz egy vagyonért

2010.11.27. 12:19

Tényleg nem sok maradt az 1926-os autóból, de erre is ráugrottak a gyűjtők: a remélt ár hétszereséért kelt el, pedig nem valószínű, hogy összeáll még valaha.

bugatti38maradek

A Type 38-ast, vagyis ami még megmaradt belőle, egy pajtában találták. Nem volt benne motor, és a felépítmény nagy része is hiányzott, így lényegében csak a romos alváz, a sárvédők, a kerekek, a tűzfal, két ülés, egy kormánykerék és egy hűtőmaszk maradt. Restaurálási alapnak hirdették, de még annak is elég soványka, ennek ellenére tucatnyi érdeklődő licitált rá. Talán az alacsony kikiáltási ár volt ennyire vonzó: 9000 fontért, azaz alig hárommillió forintért hirdették meg, pedig ennyiért ránézni sem igen lehet egy rendes Bugattira, bármilyen korú is. Ehhez képest kész csoda, hogy végül 68 ezer fontot, vagyis 22,5 millió forintot fizetett valaki az alkatrészekért, pedig ezek nem sokkal többek egy nagy marék rozsdánál.

Kevéssé valószínű, hogy ha már ilyen borsos áron megvette valaki, ilyen állapotban hagyná a maradványokat, így könnyen lehet, hogy néhány év múlva már működőképes állapotban találkozhatunk az öreg luxusautóval.