Két óra sorbanállás vagy jövő hét

2010.11.27. 15:24

Minden évben leesik egyszer a hó, mégis mintha hatalmas meglepetésként érné a közútkezelőket és az autósokat egyaránt. Mire letakarítják az utakat a munkagépek, már az árokba csúsztak a kamionok, a ráérős hangulatú autósok meg szépen felsorakoznak a gumisműhelyek előtt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Persze mindenkinek megvan a kifogása, miért nem ért rá az elmúlt hetekben, hogy felkészítse autóját a télre, mégis átkozódik, amikor végig kell állnia a sort a gumisnál, hogy felpattintsák a téli szettet. Idén november 27-e lett az első fehér nap, amikor a szerelők cigarettafogyasztása ugrásszerűen megnőtt, a gumisműhelyek tulajdonosai viszont az ezreseket pörgetve számolhatják a bevételt.

Nem reprezentatív körtelefonunk alapján átlagban 2-3 órát kell várni a budapesti nonstop műhelyek előtt, mire sorra kerül az ember egy téligumi-szerelésre. Ahol időpontot osztanak, hétfő az első lehetőség, de kisebb gumisoknál előfordul, hogy csak egy hét múlva van üres hely.

Addigra valószínűleg el is olvad ez a beijesztésnek épp elegendő hó, de aki eddig halogatta a téli garnitúra felszerelését, most már nem mondhatja, hogy úgysem volt eddig szükség rá. Ha pedig valaki még a hétvégén szeretné elintézni a cserét, kaptunk egy tippet: tapasztalatok alapján állítólag vasárnap reggel a legkisebb a sor az ilyenkor nyitva tartó gumisoknál.