Porsche kombi? Jól hallottuk?

2010.11.27. 16:53 Módosítva: 2010.11.27. 16:53

Ki kell használni a lehetséges szinergiákat a VW csoporton belül, ezért elképzelhető, hogy a jövőben szorosabban együttműködünk a Bentley-vel a beszerzésben, sőt, nem kizárt, hogy közös platformokra építkezünk majd, ésatöbbi - nyilatkozta Matthias Müller, a Porsche új elnöke. Ez nem nagy meglepetés, de később elhangzott a kombi szó, ami egy Porsche-nyilatkozatban kissé idegenül hat.

„Unalmasnak tűnik, hogy csak egy négyajtós limuzinunk legyen a jövőben, elképzelhető lenne egy kétajtós kupé, egy hosszabb változat, egy furgon vagy egy kombi, esetleg valami egészen más. Sok ötletünk van a Panamera-választék bővítésére.” – így Müller. Tessék? A furgon talán csak vicc volt, lehet, hogy a kombi is csak félrevezetés. De ha már a csőben van a dízel Panamera, nem kizárt, hogy komolyan gondolják a kombit is.

Érdekes stratégiát követ a Porsche, amióta a Volkswagen diktálja a célszámokat. Nyilván nagyobb profitot lehet kitermelni a darabszámok felsrófolásával, és lehet, hogy tényleg a modellválaszték megsokszorozása az egyetlen lehetőség a túlélésre. De az is biztos, hogy néhány Porsche-rajongónak mély levegőt kellett vennie, amikor szóba került a kombi Porsche.