Fej fej mellett a régi és az új Quattro

2010.11.29. 05:43

Már videót is készítettek a régi és az új Quattróval, miközben az Egyesült Államokban közúton próbálgatják. Élénk fantázia kell hozzá, hogy felismerjük a rokonságot, de segít a narrátor, nehogy elfeledkezzünk a hasonlóságokról.

A Párizsi Autószalonon bemutatott Quattro koncepcióautó átütő sikert aratott. Előtte talán nem is gondolták komolyan Ingolstadtban, hogy gyártani lehetne, de egyre inkább úgy tűnik, kezdenek beletörődni sorsukba. Hogy fenntartsák az érdeklődést, amíg megszületik a végső döntés a gyártásról, átrepítették Amerikába, és ott tesztelik, de szorgalmasan forgatnak is, mégpedig egy régi Sport Quattróval párba állítva.

Az RS5 rövidített platformjára épített koncepcióautó súlya mindössze 1300 kiló, amit a sok alumínium és szénszálas alkatrésznek köszönhet. Így a TT RS 408 lóerőre felhergelt turbós öthengeresével 3,9 másodperc alatt gyorsul százra. Legnagyobb valószínűséggel kisszériás luxusautóként kerül majd a szalonokba, százezer eurós árcédulával, de erre még legalább két évet kell várni.