Muszáj tuningolni a Cayenne-t?

2010.11.29. 10:52

Lehet szeretni vagy utálni a SUV-okat, de kevesen mennek el mellettük szó nélkül. A Cayenne duplán ilyen: nem elég, hogy városi terepjáró, még Porsche embléma is van rajta. Akinek még ez is kevés, annak készült a SpeedArt tuningkészlete.

SpeedART Porsche Cayenne Titan Evo a teljes neve: hosszú, mint egy spanyol trónörökösé. A cirkalmas név nem is akármilyen autót takar - látványosan átalakították a második generációs Cayenne külsejét. Masszív, fekete műanyag sárvédő-szélesítéseket akasztottak rá, mintha terepre készülne, de közben leültették, és 23 colos kerekekre állították, 315/25-ös gumikkal, vagyis jobban teszi a gazdája, ha járdára se parkol fel vele.

Motortuningot is kínál a gerlingeni tuningcég: a dízelhez ötven, a turbós benzinesekhez száz lóerő teljesítménynövelés rendelhető. Hasonlóan a Brabus SLS-hez a SpeedART sportkipufogóját is le lehet halkítani gombnyomásra az utastérből. Talán jobb is, ha nem nagyon feltűnősködik a tuningolt Cayenne tulajdonosa, ilyen extrém kinézettel sok jóindulatra nem számíthat.